Geschiedenis

In 2003 is Earproof als merk op het gebied van gehoorbescherming voor de muziek- en de entertainment industrie van start gegaan. Klant van het eerste uur is DJ Laidback Luke waarna vele DJ’s volgen die blij zijn met onze producten omdat Earproof in die periode het taboe op het gebied van gehoorbescherming doorbreekt. Het beschermen van je oren wordt bespreekbaar gemaakt vanuit Earproof. Op veel festivals van Groningen tot Biddinghuizen, Barcelona en Rio de Janeiro vertellen we vanuit een stand ter plekke over hoe belangrijk je oren zijn wanneer je van muziek houdt. Hoe zorg je voor je oren en geniet je optimaal van de muziek op lange termijn. Door het dragen van de juiste gehoorbescherming!

Vanaf die tijd wordt het steeds gebruikelijker voor professioneel ingestelde DJ’s en muzikanten om hun oren goed te beschermen met onze maatoordoppen. Nadat DJ’s en bekende muzikanten oordoppen dragen tijdens hun optredens volgen de fans die naar de concerten komen luisteren. Deze groep klanten is geholpen met een herbruikbare oordop waar een goed muziekfilter in zit. Earproof selecteert de beste producten op dit gebied en helpt een grote groep muziekliefhebbers langer & beter van de muziek te kunnen genieten.

In 2006 bedenken we de Earproof oordoppenautomaat die gevuld wordt met capsules waar oordoppen inzitten. Vanaf dat moment kunnen de oordoppen op veel grote evenementen, podia, stadions, hallen en venues aangeboden worden aan een breed publiek. Steeds meer mensen worden hierdoor bewust van het belang van het behouden van een goed gehoor.

.

Samenwerken met specialisten

Het komt voor dat klanten ons bellen of vertellen over klachten op het gebied van hun gehoor. Tinitus (https://nl.wikipedia.org/wiki/Tinnitus) of chronische oorontstekingen zijn daar voorbeelden van. Gelukkig hebben we deze klanten altijd kunnen helpen en adviseren en in contact kunnen brengen met de juiste hulpverleners en KNO Artsen. In de loop van de tijd hebben we een netwerk van specialisten op het gebied van het oor om Earproof heen verzameld en menig oorprobleem kunnen verhelpen. Sinds 2008 werken we samen met de KNO Artsen Vereniging in het project PREVENT en vanaf die tijd geeft Praktijk Launchpach voor osteopathie behandelingen aan onze klanten om de problemen op de juiste manier te behandelen en op te lossen of verlichten.

Conservatoria en muziekscholen

Naast DJ’s, muzikanten en muziekliefhebbers ontstond er vanuit muziekscholen en conservatoria behoefte om studenten voor te lichten over het belang van je gehoor. Earproof is vanaf 2009 verbonden aan Codarts Rotterdam en verzorgd daar lessen aan eerste jaars studenten op het gebied van gehoorbescherming.

Iedere afdeling binnen het conservatorium vraagt om een andere benadering. Een pianist heeft andere informatie en advies nodig dan bijvoorbeeld een danser. Earproof probeert altijd de juiste benadering te vinden van de betreffende groep studenten om ze enthousiast en bewust te maken van hun gehoor, zodat ze een toekomst tegemoet gaan met behoud van een optimaal gehoor.

Gehoorbescherming voor kinderen

Vanaf dag 1 heeft Earproof oor gehad voor kinderen. De eerste keer dat we op een festival stonden waar veel ouders met kinderen waren, zagen we sommige kinderen letterlijk terugdeinzen voor de muur van geluid die op ze afkwam. Dit is het moment geweest waarop de earproof oeHOE oorkap is bedacht. Kinderen kunnen met een oorkap op zelf rustiger op een festival rondlopen doordat niet alle prikkels hen bereiken & de oren zijn veilig en goed beschermt. Naast het dragen van een oeHOE oorkap op festivals vinden veel kinderen het ook fijn om deze in de klas te gebruiken wanneer ze zich willen focussen en concentreren op het werk.

Nieuwe serie Earproof oordoppen

Inmiddels is het tijd geworden voor Earproof om een eigen product uit te brengen op basis van alle ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgedaan. Vandaag presenteren we onze eigen merk oordoppen met speciale muziek filters. Deze oordoppen zijn bedacht en ontwikkeld in Nederland op basis van innovatieve technologie en een strakke vormgeving. In 2016 presenteren wij met trots: de Earproof Junioor, de Earproof Silver 10db, Earproof Platinum 15db en de Earproof Gold 20db.

Mooie, kwalitatief hoge oordoppen voorzien van een uniek muziek filter die voldoet aan onze specificaties op het gebied van comfort en luisteren naar muziek. Muziek daar zal het bij Earproof altijd om draaien, daar houden we van. We horen graag wat jij van onze nieuwe serie oordoppen vindt, laat het ons weten via e-mail of social media.