Tip: hoe houd je je oren schoon

We poetsen dagelijks onze tanden, we beschermen onze huid als we in de zon gaan, maar hoe moeten we voor onze oren zorgen?

Gebruik in ieder geval NOOIT een wattenstaafje om het overtollige oorsmeer uit je gehoorgang te verwijderen!

Met behulp van een wattenstaafje duw je namelijk het overtollige oorsmeer alleen maar verder in het oor en verstopt het oor. De was kan zelfs aan het trommelvlies blijven plakken, waardoor het trommelvlies stopt met trillen en uw gehoor wordt verminderd.

Plastic wattenstaafjes zijn bovendien ook erg slecht voor het milieu, zoals deze prachtige foto van een zeepaardje die zich aan een roze wattenstaafje vastklampt, laat zien.

Waneer je veel last hebt van oorsmeer raden we je aan om een ​​afspraak te maken met een KNO-arts (Keel-Neus-Oor-arts).

Ze geven je een oordouche met een microscoop, dit is de veiligste manier om je oren schoon te maken. De luchtdrukreinigingsmethode die uw persoonlijke arts gebruikt, wordt niet aanbevolen omdat het uw trommelvlies te veel druk geeft.
Vraag uw arts om een ​​verwijzing om een ​​KNO-arts te zien, zodat deze uw oren op een veilige en correcte manier kan reinigen. Tot die tijd kun je overtollig oorsmeer met je pink verwijderen. Houd er echter rekening mee dat een kleine hoeveelheid oorsmeer eigenlijk een goede zaak is. Het beschermt je oor tegen water, bacteriën, stof en vuil.