Veilig naar een muziek optreden van 103db met oordoppen

Recentelijk is de norm van 103db, die podia, concertzalen en evenementen organisatoren na goedkeuring van ministerie van Volksgezondheid hebben opgesteld, ter discussie komen te staan.

Inderdaad, als je naar een concert of festival gaat is het van groot belang dat je aan gehoorbescherming doet, dat zeggen wij al 16 jaar. Door oordoppen te dragen demp je het geluid tot een veiliger niveau. Maar geluiden vanaf 80db kunnen al schadelijk zijn. Het is niet voor niets dat personeel dat werkt in een omgeving met geluiden boven de 80dB gehoorbescherming krijgt aangeboden.

Maar hoe schadelijk muziek tussen de 80 en 120 decibel is hangt af van verschillende factoren. Waar sta je ten opzichte van de boxen? Hoe lang en hoe vaak worden je oren blootgesteld aan muziek? En geef je je oren ook af en toe ook rust?

103db is veilig(er) wanneer je altijd oordoppen draagt met ten minste 15db demping

103db klinkt prima wanneer je kiest voor goede muziekfilters 

103db kan je volhouden wanneer je kiest voor comfortabele oordoppen 

Maar nog belangrijker: neem regelmatig pauzes van harde muziek, sta niet in de buurt van de box & luister naar signalen die je lichaam geeft

Wist je dat:

  • Alle Earproof muziekfilters stuk voor stuk door een robot akoestisch worden getest?
  • Alle Earproof oordoppen zijn gecertificeerd als gehoorbescherming!

Earproof Rockit APPROVED: 17db / one size fits all / memory foam, gaasmembraam filter / goede ventilatie / herbruikbaar

Earproof Dance 20db & Concert 15db APPROVED: 15 of 20db/ optimale pasvorm met 4 maten / gaasmembraam filter / goede ventilatie / makkelijk te reinigenWij houden ervan om naar muziek te luisteren. Waarom is dat? Wanneer we naar muziek luisteren produceert ons brein dophamines. Dat geeft een goed gevoel. En als we iets fijn vinden willen we er meer van. In het geval van muziek draaien we het volume misschien een beetje omhoog?

Hoe hard is te hard?

Lees meer hierover in onze post Hoe hard is te hard?